The Metal Chapters Volume One Γιώργος Δάµτσιος , Μάριος Δηµητριάδης

The Metal Chapters Volume One  Γιώργος Δάµτσιος, Μάριος Δηµητριάδης
ISBN : n/a
Αρ. Σελίδων 202
Hμ. Κυκλοφορίας 04/2018

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Αυτή η συλλογή δείχνει πως, στον κήπο της ελληνικής λογοτεχνίας τρόµου, ανθίζουν µερικά πολύ σκοτεινά και υπέροχα λουλούδια. Μαζέψτε τα… µε δική σας όµως ευθύνη.» 
– Graham Masterton, Βρετανός συγγραφέας

Όλοι γνωρίζουµε τη δυνατή σχέση µεταξύ metal µουσικής και λογοτεχνίας του Φανταστικού: δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ως πηγή έµπνευσης έχουν ήρωες ή έργα µεγάλων συγγραφέων τρόµου. Ήρθε λοιπόν η στιγµή να γίνει το αντίθετο!

Οι συγγραφείς του βιβλίου ένωσαν τις δυνάµεις τους µε τις µεγαλύτερες ελληνικές metal µπάντες µε διεθνή απήχηση, ώστε να δηµιουργήσουν δέκα ιστορίες βγαλµένες µέσα από τα τραγούδια τους και να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό στιγµές τρόµου και φαντασίας. 
Και όλα αυτά µε τη συνοδεία µουσικής!
 
Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία όχι µόνο να διαβάσουν την ιστορία που εµπνεύστηκαν οι δύο συγγραφείς από κάθε τραγούδι, αλλά να διαβάσουν τους στίχους των κοµµατιών και να ακούσουν το CD που συνοδεύει το βιβλίο.

Μεγάλος guest της συλλογής, ο άρχοντας του τρόµου Graham Masterton που συµµετέχει µε ένα δικό του διήγηµα, για το οποίο οι συγγραφείς έγραψαν ένα tribute τραγούδι.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Γιώργος Δάµτσιος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα και εργάζεται στο Ελληνικό Δηµόσιο από το 2000. Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει να διαβάζει µανιωδώς ενώ είναι λάτρης της Heavy Metal, του gaming και του αθλητισµού.
Εξακολουθεί να διαµένει στη Νάουσα, µαζί µε τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους. Είναί ιδρυτικό µέλος του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria. Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr.
Πραγµατοποιεί σεµινάρια δηµιουργικής γραφής για λογαριασµό της Επιτροπής Ισότητας του Δήµου Νάουσας.
Οι κυκλοφορίες του: Μέχρι την τελευταία του ανάσα (εκδόσεις Momentum, µυθιστόρηµα), Το Τρίπτυχο Των Ευχών (εκδόσεις Πηγή, µυθιστόρηµα), Στη γέφυρα των χαµένων ψυχών (εκδόσεις Λυκόφως, µυθιστόρηµα που γράφτηκε σε συνεργασία µε τον συγγραφέα Μάριο Δηµητριάδη).
Έχει συµµετάσχει, επίσης, στις εξής συλλογές διηγηµάτων: Ψίθυροι µέσα στη νύχτα (nyctophilia. gr), Αντίθετο Ηµισφαίριο 4 (Gamecraft), Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο (εκδόσεις iWrite), Zombie στην Ελλάδα (εκδόσεις iWrite), Τρόµος (εκδόσεις Ανάτυπο) και Άγνωστο (εκδόσεις Ανάτυπο, καταλαµβάνοντας την πρώτη θέση ανάµεσα σε εκατόν τριάντα συµµετέχοντες στον αντίστοιχο διαγωνισµό των εκδόσεων).
Βρείτε τον στο προσωπικό του site: georgedamtsios.com.
Ο Μάριος Δηµητριάδης κατάγεται από τον Ασκό Θεσσαλονίκης και έχει κάνει σπουδές Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει µόνιµα µε τη σύζυγό του.
Διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και είναι λάτρης της heavy metal, των ταξιδιών και των ταινιών τρόµου. Είναι ένας από τους ιδρυτές του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria και αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr.
Του αρέσουν τα βιβλία τρόµου και µυστηρίου, ενώ έχει παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό της χώρας µας τα συγγραφικά έργα Σκοτεινές Μέρες (εκδόσεις λογεῖον), Αγκαλιάζοντας το έρεβος (εκδόσεις “Το ανώνυµο βιβλίο”) και το συνεργατικό µυθιστόρηµα Στη γέφυρα των χαµένων ψυχών (εκδόσεις Λυκόφως), σε συνεργασία µε τον Γιώργο Δάµτσιο.
Διηγήµατά του έχουν διακριθεί στους διαγωνισµούς Κόρες της νύχτας (Nightread-Diavasame. gr), Larry Niven 2015 (Συµπαντικές Διαδροµές), Άγνωστο (εκδόσεις Ανάτυπο), Με κοµµένη την ανάσα (120 λέξεις), Ζόµπι στην Ελλάδα (εκδόσεις iWrite), ενώ ιστορίες του βρίσκονται στις ανθολογίες διηγηµάτων Ψίθυροι µέσα στη νύχτα (Nyctophilia.gr), Τρόµος (εκδόσεις Ανάτυπο) και Αντίθετο ηµισφαίριο 4 (Gamecraft).
Βρείτε τον στο προσωπικό του site: mariosdimitriadis.com

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου